חברת Backslash שהוקמה בשנת 2022, מייצגת גישה חדשנית בתחום אבטחת הסייבר בישראל, המתמקדת בפתרון בעיות אמיתיות שמפתחי תוכנה מתמודדים איתן מדי יום. למרות היותה חברה צעירה, הצליחה Backslash לעורר עניין רב בתעשייה ולגייס משקיעים משמעותיים בזמן קצר.
מייסדים עם ניסיון עשיר
בניגוד לסטריאוטיפ הרווח של יזמי סייבר צעירים ישירות מהצבא, מייסדי Backslash, שחר מן (46) ויוסי פיק (50), מביאים עמם ניסיון עשיר בתעשיית הטכנולוגיה. השניים הכירו בחברת SAP ואף שדרכיהם נפרדו, המשיכו לחלום על הקמת סטארט-אפ משותף. מן הגיע מחברת אקווה, שם היה חלק מצוות ההקמה המקורי, בעוד פיק מכר את הסטארט-אפ שלו, פרמיגו, שעסק באספקת תבואה חקלאית.
פתרון טכנולוגי מבוסס-ניסיון
הפתרון שמציעה Backslash נולד מתוך בעיה אמיתית שהמייסדים חוו בעצמם כמפתחים – הקושי בזיהוי וטיפול בחולשות אבטחה במהלך פיתוח אפליקציות. בעוד שהשוק מציע פתרונות רבים לזיהוי בעיות אבטחה, רבים מהם מייצרים כמות גדולה של התראות שמפתחים פשוט מתעלמים מהן בשל חוסר היכולת להתמודד עם כולן.
הטכנולוגיה של Backslash מבדילה בין חולשות קריטיות שדורשות טיפול מיידי לבין אלו שניתן להתעלם מהן, ובכך מאפשרת למפתחים להתמקד בבעיות האמיתיות. גישה זו מייעלת את תהליך הפיתוח תוך שמירה על רמת אבטחה גבוהה.
גיוס הון והתפתחות עסקית
למרות היותה חברה צעירה Backslash הצליחה לגייס 8 מיליון דולר ממשקיעים בולטים כגון סטייג' וואן, First Rays, D.E Shaw, ומשקיעים פרטיים כמו שלמה קרמר, יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל. שלמה קרמר היה הראשון לתמוך בחזון החברה, והיה אחראי לצ'ק הראשון שהחברה קיבלה.
החברה החלה למכור את הפתרון שלה עוד בעיצומה של המלחמה, עובדה המעידה על הביקוש והרלוונטיות של המוצר בשוק. כיום, החברה מעסיקה 21 עובדים, רובם בישראל.
אתגרים עתידיים והתמודדות עם תחרות
אחד האתגרים המשמעותיים העומדים בפני Backslash הוא התחרות עם חברת Endor Labs האמריקאית, שהוקמה בערך באותו זמן אך גייסה סכום משמעותי יותר – 70 מיליון דולר בגיוס הסיד. יתרון כספי זה מאפשר ל-Endor לנקוט בגישה אגרסיבית יותר בשיווק ובהרחבת פעילותה.
על מנת להתמודד עם תחרות זו, ייתכן ש-Backslash תצטרך לגייס הון נוסף בעתיד הקרוב, אך בינתיים החברה מתמקדת בפיתוח הטכנולוגיה והרחבת בסיס הלקוחות שלה.